Kementerian Pendidikan sedia umum cuti peristiwa untuk PRU-14

KUALA LUMPUR 3 April – 
Kementerian Pendidikan bersedia untuk mengumumkan cuti peristiwa sekiranya hari pengundian Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) diadakan pada hari persekolahan.

Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata, daripada hampir 10,200 sekolah di seluruh negara, ada di antara sekolah tersebut bakal menjadi pusat pengundian pada PRU-14.
“Namun begitu satu perbincangan akan diadakan terlebih dahulu di peringkat kementerian mengenainya. Jika Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) memutuskan hari pengundian pada hari cuti umum, tidak menjadi masalah tetapi jika jatuh pada hari bekerja, kami akan berbincang bagi menentukan adakah semua sekolah akan ditutup ataupun hanya sekolah terlibat sahaja,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas merasmikan Sekolah Antarabangsa Mahsa di Bandar Saujana Putra, Kuala Langat dekat sini hari ini.

Yang hadir sama, Canselor Universiti Mahsa, Tun Zaki Tun Azmi; Pro-Canselor merangkap Pengerusi Eksekutif Universiti Mahsa, Tan Sri Mohamed Haniffa Abdullah dan Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Dr. Amin Senin.

Sekolah Antarabangsa Mahsa merupakan salah sebuah daripada 149 buah sekolah antarabangsa dan swasta yang terdapat di negara ini.

loading...