Tuesday, 7 February 2017

16 Perkara Yang Menunjukkan Anda Seorang Guru

Kalau anda seorang guru, atau mengenali seseorang sebagai guru, pastinya anda bersetuju dengan senarai di bawah.

Yang dikatakan beliau itu seorang guru apabila:

1. Tangannya seperti ini dihujung hari mengajarnya

Your hands often look like this...

2. Poket baju tu kalau tak kena dakwat bocor pen tak sah, yang pakai tudung, terconteng sana-sini...


3. Hari minggu sibuk menanda buku, merancang PdPc.

Your weekends are spent grading, planning, or preparing.

4. Beliau mampu makan satu hidangan kurang daripada 10 minit.


Selalunya makan time meeting, sambil fotostat pun boleh ngunyah lagi!

5. Situasi pada Ahad malam esok Isnin...

6. Tapi Jumaat malamnya...

Selalunya lepas Isyak dah tumbang...

7. Dia akan lakukan apa sahaja untuk memastikan pelajar tertarik dengan pengajarannya...

8. Mejanya lebih kurang begini...

Your desk looks like this:

9. Mampu menahan untuk ke tandas dalam jangka masa yang panjang...(selalunya time kena observe)

10. Barang-barang yang mampu menaikkan nafsunya...

This turns you on:

11. Dan INI...

And THIS.

12. INI JUGA...!

THIS, TOO.

13. YA RABBI....!

OH, BABY!

14. Bila ada orang cakap "Cikgu ni banyak cuti kan...?"


Atau, boleh rujuk balik ke no. 3

15. Tapi, apa yang cikgu lakukan adalah untuk kejayaan anak-anak didiknya sahaja...

But you keep doing it because their success feels like your success.

16. Dan yang paling best...dan terharu untuk seorang guru





jobs from my.neuvoo.com

Google+ Followers