Friday, 30 December 2016

9 Tips Untuk Guru Sebagai Pengguna Telefon Bimbit YES Altitud


TIPS UNTUK PENGGUNA YES ALTITUD

#TIPS1

Tau tak kita boleh menelefon kawan2 kita menggunakan no yes dgn PERCUMA?? Walaupun simkad kita tiada kredit tapi tetap boleh berhubung asalkan menggunakan ni yes 😱Bagaimana caranya???

1. Pergi ke phone (lambang telefon hijau)
2. Klik contact
3. Klik new contact
4. Masukkan nombor YES kawan-kawan, tak kira sekolah yang sama atau dari sekolah lain.
5. Boleh mula buat panggilan secara percuma
#TIPS2

Jika dah aktifkan phone, tapi tak dapat menerima panggilan... tolong update phone dulu..

#TIPS3

Jika nak tahu status akaun YES kita... boleh klik kat *myyes4G*.
Disitu ada ditunjukkan berapa GB dah guna internet.
Jika icon *myyes4G* masih warna biru, maksudnya belum update. Icon yes tu mesti warna putih.
#TIPS4

ROM untuk Telefon Bimbit YES ialah 8GB
RAM pula 1GB

Jika nak simpanan yg besar, cikgu boleh beli memory card tambahan ✌️️ baru boleh simpan byk benda dan hp tak jadi lembab πŸ˜„

#TIPS5

HP YES kita memang boleh install Whatsapps atau Telegram. Tetapi apps2 itu akan guna data cikgu jika tidak menggunakan wifi.....

So..install la FROG CHAT untuk chating secara PERCUMA πŸ‘

#TIPS6

Rasa terganggu dengan auto correction bila menulis mesej????

Senang saja nak offkan:
1. Klik setting
2. Klik language&input
3. Klik Google keyboard
4. Klik text correction
5. Off kan 3 dari atas

Haaa dah boleh taip mcm kilat ⚡️⚡️⚡️ πŸ˜œπŸ‘

#TIPS7

Jika data 2GB tidak cukup 😱 jgn susah hati... langgan lah pakej RM29 utk mendapatkan tambahan data 8GB πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

#TIPS8

Bagaimana nak ada nama sendiri kat Phone Altitude...maklumla hp semua mcm kembar πŸ˜…
Caranya:
1. Setting
2. Security
3. Owner Info.....
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

#TIPS9

BAGAIMANA NAK SCREENSHOT???

senang je... klik button POWER dan button VOLUME serentak πŸ‘Œ✌️️


jobs from my.neuvoo.com

Google+ Followers