Panduan Tukar Kad ATM Maybank MyDebit/PayWave Tanpa Kena Caj RM12

05:29:00
Masih ingat lagi yang viral baru2 ni bahawasanya semua kad bank perlu ditukarkan kepada MyDebit / PayWave atas arahan Bank Negara Malaysia SEBELUM 1.1.2017?

Kad sekarang (yang TIADA perkataan "MyDebit / Paywave" sah digunakan sehingga hujung tahun ni saja).

Jika tidak ditukarkan, pelanggan akan dikenakan cas RM12.++ untuk setiap kad dan kad yang lama tidak boleh digunakan lagi pada tahun depan.

Selain pergi ke kaunter, kita jugak boleh tukar kad di http://www.maybank2u.com.my/ .
Disini saya kongsikan step by step untuk tukar kad secara online. Tak sure bank lain ada jugak ke tak.
  • Tiada cas dikenakan
  • Jimat masa
  • Kad akan siap selama 14 hari bekerja.
  • Selama 14 hari bekerja, kita masih boleh guna kad ni.
  • Pihak bank akan poskan kad seperti alamat yang kita berikan.
P/s : Saya pun baru tahu boleh buat secara online. Itupun atas perkongsian dari staff Maybank tadi. :)

Sumber: Rafiah Fifiey

Langkah 1


Langkah 2


Langkah 3

Langkah 4


Langkah 5


Langkah 6

jobs from my.neuvoo.com

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 comments:

Write comments
8 Dec 2016, 13:38:00 delete

Kan bgs semua bank blh bt penukaran scr online mcm ni.

Reply
avatar