Module "A" For English UPSR - Penulisan (014)

05:24:00
Masing-masing masih tercari-cari kaedah Pengajaran dan Pembelajaran terbaik untuk digunakan di dalam kelas terutama di dalam subjek Bahasa Inggeris UPSR. Bahasa Inggeris menjadi subjek paling mencabar untuk mencari pendekatan yang sesuai kerana perubahannya yang begitu drastik dengan pembahagian dua kertas (013 - Pemahaman dan 014 - Penulisan)

Dengan taklimat secara rasmi daripada Lembaga Peperiksaan (LP) belum diadakan, maka masing-masing guru mengambil pelbagai inisiatif mencari kaedah yang terbaik untuk penyampaian kepada murid mereka terutama di dalam Kertaas 014 Penulisan.
Secara umumnya, LP memaklumkan semua soalan UPSR adalah berdasarkan DSKP dan buku teks pelajar, oleh yang demikian Mr. Ahmad Syamil bin Abdul Rahim daripada SK Ulu Melaka, Langkawi, Kedah telah mengambil inisiatif untuk mengesan semua aspek penulisan yang ada di dalam buku teks tahun 4,5 dan 6.

Modul yang diberi nama A for English UPSR ini memaparkan beberapa topik mengikut format umum untuk penulisan yang biasa diajar melalui buku teks untuk soalan


SECTION B (ii)
  • 12 marks
  • 50-80 words
SECTION C
  • 25 marks
  • 80-100 words
  • Answer ONE question only
  • Guided writing

MUAT TURUN:

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

2 comments

Write comments
16 Apr 2016, 17:44:00 delete

Facing problem when downloading..Not functioning. Kindly fix. Thank you very much

Reply
avatar
17 Apr 2016, 13:29:00 delete

It is not available for downloading and thank you sharing. Kindly fix.

Reply
avatar